ANMA TÖRENİ
Tarih: 1.12.2014 | Okunma Sayısı: 1614
 
 
 
1993 YILINDA FAİLİ MEÇHUL BİR ŞEKİLDE ÖLDÜRÜLEN AVUKAT ŞEVKET EPÖZDEMİR BİTLİS BAROSU YÖNETİM KURULU VE ÜYE AVUKATLAR TARAFINDAN  ÖLÜM YIL DÖNÜMÜ NEDENİYLE MEZARI BAŞINDA ANILMIŞ, AKABİNDE BARO BAŞKANI AV. ENİS GÜL TARAFINDAN BASIN AÇIKLAMASI YAPILMIŞTIR. AV. ENİS GÜL YAPMIŞ OLDUĞU AÇIKLAMADA; 
 "Değerli üstadımız Avukat Şevket EPÖZDEMİR bundan 21 yıl önce bir hak mücadelesi verirken, mesleğini icra ederken, en kutsal hakkı olan yaşam hakkı elinden alınmıştır. Halbuki kendisi, ülkenin en karanlık dönemlerinde büyük bir özveriyle hukuk ve adalet mücadelesi vermiş cesur bir avukattı. Ama ne yazık ki bu çabasına tahammül gösterilememiş, kendisi hunharca katledilmiştir. Bizler, kendisini demokrasi şehidi olarak gördüğümüzü açıkça ve yüreklilikle belirtmek isteriz" dedi.

1993 yılının kasım ayında gerçekleşen cinayetin faillerinin herkes tarafından bilindiğini ancak buna karşın hala sorumluların yargı önüne çıkarılamadığını iddia eden Gül, şöyle konuştu:

"Kayıtlarda faili meçhul olarak geçen bu cinayetin aydınlatılması ve faillerinin yargı önüne çıkarılması, ülkemizde ve özellikle de bölgemizde gerçeklerin ortaya çıkarılması için son derece önemlidir. Elbette bu cinayeti gerçekleştirenler, kendi vicdanlarında mahkum olmuşlardır. Eminiz ki bu cinayet onların kabusu olmuştur. Ama biz, tabii ki hak savunucusu avukatlar olarak, Bitlis Barosu olarak, meslektaşımızın yakınları olarak bunu yeterli görmüyoruz. Bizler sorumluların yargı önünde hesap verdiği zaman , hem kendimiz hem de ülkemiz adına huzurlu olacağız."

20.09.2024
AV. GÜLHAN BAYRAM SEKMEN
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.