MESLEKİ DAYANIŞMA
Tarih: 25.12.2014 | Okunma Sayısı: 1188

……………………… MAHKEMESİ’NE

 

DOSYA NO

Meslektaşımız Avukat İsmail Akkaya 18.12.2014 tarihinde avukatlık bürosunda çalışma odasında avukatlık görevini yerine getirirken silahlı saldırıya uğramış ve hayatını kaybetmiştir. 

Yapılan saldırı avukatlık mesleğine ve savunmaya yapıldığı gibi avukatın savunucusu olduğu bireye ve topluma karşı da gerçekleştirilmiştir. 

Bu saldırı ilk değildir görünen o ki ilgili herkes sessiz kaldıkça son da olmayacaktır. 

Hak arama hürriyetinin sağlanmasını temel amaç ve vazife edinen avukatlar sosyal, ekonomik ve görevinden dolayı mağdur edilmektedir. Bu mağduriyetler sebebiyle kendisi ve toplum için haklarının mücadelesini verirken, meslektaşımız Avukat İsmail Akkaya’nın   18.12.2014 tarihinde çalışma odasında öldürülmesi ile “YAŞAM HAKKIMIZIN” da güvence altında olmadığı ortaya çıkmıştır. Bu durumun mevcut hali ile yasal güvenceler sağlanmadığı sürece avukatlık mesleğinin icrasının mümkün olamayacağı düşüncesindeyiz.  

Yukarıda açıkladığımız sebeplerle acımız büyük ve yasımız devam etmekte olup bu durumun mesleki mazeret olarak kabul edilerek esasa yönelik herhangi bir işlem yapılmaksızın duruşmanın ertelenmesine ve yeni duruşma tarihinin tarafıma bildirilmesine karar verilmesini talep ederim.                                                                                    

 

                                                                                          Av. 

20.09.2024
AV. GÜLHAN BAYRAM SEKMEN
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.