Ağırlıklı olarak mali konuların değerlendirildiği toplantıda yapılan oylama sonrasında Av. Metin Feyzioğlu Başkanlığı’ndaki TBB Yönetimi, Genel Kurul Üyeleri tarafından ibra edildi.
Türkiye Barolar Birliği 33. Olağan Genel Kurulu, TBB Başkanı Av. Metin Feyzioğlu, Yönetim, Disiplin ve Denetleme Kurulu üyeleri, baro başkanları ve TBB delegelerinin katılımıyla, 16-17 Mayıs tarihleri arasında, Van'da gerçekleştirildi.
Ağırlıklı olarak mali konuların değerlendirildiği toplantıda yapılan oylama sonrasında TBB Yönetimi, Genel Kurul Üyeleri tarafından ibra edildi.
İki gün boyunca devam eden toplantı öncesinde Van Valiliği önündeki Atatürk heykeline çelenk koyan Barolar Birliği heyeti, daha sonra toplantının yapılacağı Rescate Otel'e geçti.
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Metin Feyzioğlu’nun toplantıyı açmasının ardından Başkanlık Divanı seçimlerine geçildi. Divan Başkanlığına Van Barosu Başkanı Av. Murat Timur, Başkanvekilliğine İstanbul Barosu Delegesi Av. Ali Rıza Dizdar seçildi. Bilecik Barosu Başkanı Av. Halime Aynur ve Osmaniye Barosu Başkanı Av. Dilem Aksoy da Başkanlık Divanı’nda üye olarak görev aldı.
Van Barosu Başkanı Av. Murat Timur'un açılış konuşmasının ardından kürsüye çıkan Birlik Başkanı Av. Metin Feyzioğlu, Türkiye’de örgütlü gücü bulunan ve haklarının peşinde koşan avukatların birçok sorunla karşılaştığını belirterek şöyle devam etti:
"Bir ülkede avukatların başına bunlar geliyorsa avukat olmayanların başına nelerin geldiğini artık tahmin bile edemiyoruz. Bu saldırılara karşı barolarımız omuz omuza mücadele etmektedir. Adalet mekanizmasına güvendeki büyük düşüş ve siyasi atmosferin hiç olmadığı kadar kutuplaşması, avukatları sistemin aksaklığının mağduru yapmaktadır. Barolarımız her meslektaşımızın başında bir polis bulunmasını sağlayamaz ama esasa müessir olan çözüm kuşkusuz adalet mekanizmasını adalet dağıtır hale getirmek ve toplumdaki keskin dili sona erdirmek olmalıdır.”
Hakkında dava açılan baro başkanlarının dava tarihlerini anons eden ve hepsini takip edeceklerini kaydeden Feyzioğlu, "77 milyon yurttaşımız insan hakları ve katılımcı çoğulcu demokrasinin sağladığı eşit vatandaşlık paydasında zulmün her türlüsünden arındırılmış güzel ülkemizde bir büyük biz olarak yaşayacak. Bu tarihi kucaklaşmayı sağlayacak olan ortak lisan şu an sadece biz hukukçuların sahip olduğu lisandır. Bu lisan, hak, hukuk, adalet ve demokrasinin evrenselleşmiş ilkeleri ve hukukun üstünlüğüdür. Türkiye'nin her yerinde aynı insan hakkı için mücadele etme kararlılığı içindeyiz. Türkiye Barolar Birliği hiç bu kadar önemli bir tarihi sorumluluğun altına girmemişti. Bu tarihi sorumluluğu el birliğiyle götürmekten onur duyuyorum" ifadelerini kullandı.
Önceki dönemlerde Türkiye Barolar Birliği'nin organlarında görev yapan avukatlara plaketlerinin takdim edildiği toplantı, diğer gündem maddelerinin görüşülmesiyle devam etti.